Alla inlägg under september 2009

Av Mulli Null - 13 september 2009 14:46

Ett snabbt inlägg i pluggdimman... 

Dag 6 med CK idag och frukosten bestod av shake med banansmak. Den är god tycker jag! Ikväll är det dags att mellan 18-19 åka och köpa en kartong med 21 nya påsar och ladda inför en ny vecka. Dock har jag inte "pulvrat" en vecka än, utan det blir på tisdag. Jag tycker det är toppen med CK och att man kan välja fritt mellan smakerna och inte behöver köpa en hel kartong med SAMMA smak! 
Jag har turen att tycka om de flesta smaker hos CK, förutom kycklingsoppan och kakao. Grönsakssoppan har jag inte testat än, men den får bli lunch idag.

Cambridge passar mig så ypperligt bra nu när jag pluggar och bara sitter still! Det är inte konstigt att jag gått upp så mycket under mitt studieår egentligen, när jag inte fått ändan ur stolen och RÖRT på mig. Dessutom "kräver" ju studier energipåslag (eller?) och det har gjort att jag gått och småätit ur skåp och frys varje dag i princip. Till slut var jag tillbaka på 0 och mitt smygätande hade också fått sig en nystart... 

MEN! Nu är jag på banan igen och har lagt korten på bordet för min make, som stöttar mig fullhjärtat! Jag var rädd att hans reaktion skulle bli negativ, eftersom jag ju "pulvrat" två gånger förut och att min mage då dessutom ballat ur... MEN, hans reaktion blev tvärtom! Några minuter efter vårt samtal fick jag ett mail som fick mig att börja gråta... Rubriken var "Sätta mål"... och sen stod detta:
"Nu när du av egen maskin kört igång din resa mot mer välmående bör du ha morötter.. En morot kan vara en weekendresa.. Sätt ett rimligt datum en tid framåt och leta upp något du tycker skulle vara nice.. "

Vad säger ni om det, va?! 

Nu fnular jag såklart på vart vi ska resa i slutet av november/början av december?
Hasseludden? Selma Spa? Budapest? Prag?

Har ni några bra förslag?? 
I så fall mottager jag dem med stor tacksamhet! 

Ha en skön söndag allihop!

Av Mulli Null - 12 september 2009 23:15

25-årskalaset idag gick BRA! 

Jag var ju faktiskt varit förutseende och tog med min shake + en påse mintchoklad att skaka ihop ifall det skulle serveras hemska smörgåstårtor. MEN..! Det visade sig vara buffé och det var så mycket gott och nyttigt att äta!

Jag åt en kycklingklubba, en liten bit fläskfilé, en bit pepparlax, allehanda grönsaker, en liiiiten tunn skiva brie.

Till maten drack jag Loka Naturell. Inget bröd.

Istället för tårta till kaffet serverades ett STOOORT fruktfat. Jag åt en halv kiwi, en slice honungsmelon, en slice papaya. Det serverades glass med hallon, blåbär och vispad grädde. Den hoppade jag över!


Känner mig nöjd! Skrattande


Nu är det dags för sista shaken för idag, lite sent då allt blivit lite förskjutet så här på lördagen, men jag tänker INTE hoppa över den! Får bli banan!

Av Mulli Null - 12 september 2009 09:54

Sitter och sippar på min morgonshake. Idag blev det jordgubb som blev frukostshaken. Sen väntar första utmaningen sen min omstart med viktminskningen, en 25-årsfest kl. 12 idag. Då jag ju äter ett mål om dagen (och dricker 3 soppor/shakes) och inte vet vad som kommer bjudas på (det är lunchkalas) så tänker jag ta det säkra före det osäkra och tar med mig en shake med choklad/mint smak. Jag är rädd att det kommer bjudas på smörgåstårtor, och det tänker jag minsann INTE äta!
Min viktminskning ska inte sabbas av sliskigheter som t ex smörgåstårtor! Då spar jag hellre mitt mål mat till ikväll när jag och maken kan laga god men nyttig mat här hemma istället. Min lillebrors tjej som är den som fyller år är superduktig att göra smörgåstårtor och jag VET hur goda de är, men de ska INTE få sabba min viktresa!


Morgonens vikt:  86.4 kg så 0.6 kg har försvunnit sen igår! Skrattande

Av Mulli Null - 11 september 2009 13:42

Dag 4 idag.


Det går fortfarande bra, men det är fredag!! Det ställer till det en del i mitt huvud. Fredag för mig = fredagsmys. Fredagsmys = god mat och lite vin och kanske en god drink... 


Nu blir det inte så...


Har dessutom handlat idag och det var också en prövning. Handlade till maken som ju fortfarande äter som vanligt. Sen handlade jag massa grönsaker och annat gott men nyttigt. Ska inte sticka under stol med att det suger i tarmen just nu. Efter mat. Efter vin. 


Jag har även handlat godsaker som ostar, kex, vindruvor och annat smått och gott till lillebrors sambo som fyllt 25 och som vi ska fira imorgon. Ska koka hjortronsylt och hälla upp i fin syltburk och sen stoppa allt detta med en flaska Grythyttans Hjortronvin i en fin korg i svart jag hittade på ICA Maxi. Hoppas hon blir glad för detta!


Vikten imorse visade +0.2 kg, dvs 87 kg.

Känns ju lite surt att vikten går upp när man går på kur, men det är bara att bita ihop och kämpa på! Som kvinna särskilt kan ju vätskemängden i kroppen skilja massor i menscykeln bl a... Jag tjänar ju knappast på att ge upp heller?! Tvärtom...


Det gäller att flytta fokus och sikta framåt.


Och intala sig själv VARFÖR man gjort detta val och tagit detta steg.

Av Mulli Null - 10 september 2009 10:35

Dagens vikt: 86.8 kg


Vilket innebär ytterligare -0.6 kg ner sen igår och sammanlagt -1.4 kg sedan starten i förrgår. Whiiiiihoooo! På T V Å dagar alltså. Skrattande 


Nu blev jag peppad och sporrad att köra järnet även dag 3, som ju sägs vara den värsta dagen. Just nu sitter jag med en tom och ekande mage som SKRIKER efter näring, så det är bäst att jag går och blandar till frukostshaken. Det får bli banan till frukost idag. Och KAFFE såklart. Tungan ute


Det går riktigt bra med vattendrickandet för min del också. Jag som alltid haft svårt att få i mig vatten har dessa dagar fått i mig de rekommenderade 3 liter/dag. Jag går ju inte ens på ren kur och verkar gå ner bra i vikt ändå och det gör mig glad, för jag tror min mage mår bättre av att få lite riktigt käk att bearbeta iaf en gång om dagen. Och jag är glad och nöjd över att få ÄTA en gång per dag under viktresans gång samt att jag då får laga mat och umgås med älsklingen över en middag.


Bara plus alltså, förutom minus på vågen! Flört


Nu frukost - sen inmätning!

Av Mulli Null - 9 september 2009 09:57

Morgonens vägning (ja, jag veeet att man inte ska väga sig varje dag) visade på hela -0.8 kg. Detta på ett dygn. Detta trots att jag åt middag igår kväll. 


Dagens vikt: 87.4 kg


Jag är jätteglad och nöjd!! Min kropp brukar inte reagera så här snabbt och om den väljer att göra det så här i början är jag den första att vara tacksam och nöjd. Jag VET att det är vätska som försvinner i början, men ändå... Skrattande


Nu är det dags för dagens första shake! 

Idag blir det jordgubb till frukost. Måste ju testa de olika sorterna. Jordgubbssmaken hos både PreNet och Itrim var jättegoda så jag har höga förväntningar på Cambridge´s jordgubbssmak. Tungan ute


Till det blir det förstås VATTEN... och en kopp kaffe!


Efter frukost ska jag se till att ta mina mått. Måste ju ha startmåtten!

Kan vara klokt och bra att ha att ta till måttbandet de dagar/veckor som vågen inte visar de minus man önskar. Då brukar centimetrarna försvinna istället. Det vet jag av erfarenhet.

"Före-bilder" ska också fotas.


Denna viktresa, som jag tänkte skulle vara min SISTA, ska allt dokumenteras och göras "ordentligt".

Av Mulli Null - 8 september 2009 23:35

Idag gick startskottet på min resa. En ny resa som ska ta mig neråt. 

I vikt alltså.


Jag måste göra något radikalt. Detta går inte. För mig funkar det (tydligen) INTE att bara "skärpa till mig" och äta nyttigt. Jag fortsätter bara att gå upp i vikt ändå. Jag måste därför bryta mitt ätmönster och det helt. Därför föll sig mitt val på att ännu en gång testa att gå ner i vikt med hjälp av en s k "pulverkur". Jag har testat det 2 ggr förut och lyckats bra, ända tills min mage sa stopp och efter ca 5 veckor ville den inte mer. Jag var då tvungen att avbryta mina rena kurer (bara shakes/soppor) och införa mat i mitt liv igen... Sen ledde det ena till det andra och jag föll in i mina gamla vanor och såklart har jag gått upp igen.


Jag har testat PreNet. Jag har testat Itrim.

Denna gång blir det Cambridge.


Skam den som ger sig, right?! Flört


Jag har nu avslutat dag 1 och det har gått över förväntan. Dessutom är Cambridges shakes gudomligt goda! En positiv överraskning vilket gör att jag hoppas och tror detta kommer gå jättebra. Jag började med att välja "Banan" till frukost. Till lunch blev det "Kakao/mint" och nu ikväll blev det "Capuccino". Alla tre smaker var väldigt goda och dessutom riktigt krämiga. Jag har även ätit kvällsmat enligt tallriksmodellen och det blev en laxfilé som jag tillagade i ugnen. Till det kokta brytbönor som jag hade lite olivolja och flingsalt över och liiiite parmesan för smakens skull. Till det en deciliter dinkelpasta. Mums!


Utöver detta har jag druckit kaffe. Mitt livselixir. Jag klarar mig INTE utan det!

Självklart svart. Jag har sen i somras dumt nog börjat ha i mjölk i mitt kaffe, av någon anledning jag inte vet själv. Så det känns lite ovant att dricka svart igen... Men det är inga problem, bara att tänka sig för så man inte skvätter i mjölken av bara farten! Tungan ute


Vatten har jag också druckit idag. En hel massa. Ca 3 liter har jag fått i mig vilket gjort att jag fått springa på toaletten en hel del. Tur man är hemma och studerar och inte sitter i klassrummet... Det kommer dock minska framöver, det vet jag ju. 


Startvikt: 88.2 kg


Full fart framåt - och nedåt! Cool

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards